Menu

Kontakt

Fitness NoLimits, o.s.
Mikulášská 69
794 01 Krnov

Ing. Grigorios Akritidis
Tel.: +420 602 632 771

Tomáš Balcar
Tel.: +420 777 887 225

Bc. Radana Uličná - kranking
Tel.: +420 723 973 500

NoLimits na mapě

Provozní doba

Po–Pá 9:00–11:00, 15:00–20:00
So 10:00–12:00
Ne 10:00–12:00

Výživové poradenství

Plnohodnotná a pestrá strava může velmi ovlivnit kvalitu a délku života, samozřejmě v kombinaci s vhodným cvičením. Proto pár rad k sestavení správného jídelníčku.
Základní pravidla zdravého jídelníčku:
  1. Upřednostňovat bíle maso (ryba, drůbeží bez kůže, králík) nad červeným, když už maso hovězí či vepřové tak z nízkým obsahem tuku (např. hovězí bok či kýta). Vejce maximálně 2 ks týdně.
  2. Cukry převážně přírodního původu (ovoce), pozor na skryté cukry (například 1 kus sladkého pečiva obsahuje 25 g cukru, Coca-Cola 180 ml 17,5 g cukru)
  3. Vyvarovat se průmyslově vyráběným pokrmům ( bujónové kostky, ochucené přísady, nakládaná zelenina, salátové zálivky, uzeniny, masové konzervy, solené oříšky)
  4. Mléko a mléčné výrobky převážně s nízkým obsahem tuků, preferovat kysané mléčné výrobky.
  5. Solit velmi opatrně, preferovat zelené natě před kořením s obsahem soli.
  6. Hojnost ovoce a zeleniny. Denně konzumovat převážně syrovou zeleninu a ovoce. Denní přísun by měl činit minimálně 500g (5 porcí).
  7. Omezit příjem bílého pečiva a zvýšit konzumaci celozrnných výrobků (neloupaná rýže, celozrnné těstoviny apod.)
  8. Tekutiny převážně bez přidaného cukru, množství záleží na fyzické aktivitě, optimálně 2-3 litry
  9. Zařadit do jídelníčku luštěniny (fazole, čočka apod.)
  10. Tuky preferovat rostlinné nad živočišnými. Vynikající je olivový olej. Pozor na skryté tuky (oříšky, uzeniny, sýry, čokoláda apod.)
  11. Jíst několikrát denně, tzn. jídlo rozdělit na 5-6 porcí (snídaně by měla činit přibližně 800Kj, přesnídávka 400Kj, Oběd 1400Kj, svačina 400Kj a večeře 1000Kj
  12. Jídlo nekonzumovat ve spěchu.